Dominantie Sky steekt ogen uit: "Als schaken met drie stukken tegen 27..."

Redactie
| 11 reacties
Dominantie Sky steekt ogen uit: "Als schaken met drie stukken tegen 27..."

Chris Froome en Team Sky domineren deze Tour vooral dankzij de meesterknechten. Andere teams kunnen niets anders dan jaloers toekijken en zien hoe de Britse formatie alwéér de Ronde van Frankrijk zal winnen.

Tijd pakken in de bergen was onmogelijk door de sterkte van Sky. "Zelf aanvallen was zeer moeilijk. Het idee was dat Bardet en Uran om de beurt zouden aanvallen. Maar er was nooit een man-tegen-mangevecht met Froome", aldus Jonathan Vaughters in Het Laatste Nieuws.

De ploegbaas van Uran heeft een verklaring. "Landa heeft voor een onevenwicht gezorgd in de strijd om geel. Bardet en Uran hebben hun energie vooral moeten gebruiken om hem terug te halen, terwijl Froome op zijn gemak zat."

Kwiatkowski, Nieve en Landa zouden in elke andere ploeg altijd kopman zijn

-Jonathan Vaughters

"Natuurlijk is dat frustrerend. Kwiatkowski, Nieve en Landa zouden in elke andere ploeg altijd kopman zijn, maar Sky betaalt ze zóveel geld dat ze toch bereid zijn om in dienst te rijden van Froome", gaat hij verder.

Het mag uiteraard, maar een eerlijke kans hebben de anderen niet. "Dat is zoals schaak spelen met drie stukken terwijl de tegenstander er 27 heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties