Nys duidelijk over Tourwinnaar Froome: "Maar ik zou graag een duel Froome-Dumoulin zien"

Redactie
| 21 reacties
Nys duidelijk over Tourwinnaar Froome: "Maar ik zou graag een duel Froome-Dumoulin zien"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zonder ongelukken (letterlijk dan) wint Chris Froome vandaag zijn vierde Ronde van Frankrijk. De Brit van Team Sky bezegelde zijn overwinning met een uitstekende tijdrit, terwijl dichtste achtervolger Bardet bijna nog van het podium tuimelde.

Sven Nys heeft het alvast niet over een saaie Tour, zoals veel mensen vinden. "Het parcours was zo uitgetekend dat er weinig spektakel zou zijn. Door de vele lange vlakke ritten bleven de pelotons heel lang gesloten", aldus de voormalige veldritkampioen bij Sporza.

"De klassementsrenners waren gewoon heel erg aan elkaar gewaagd. Er waren weinig aankomsten bergop en dan duurt het heel lang voor er een schifting wordt gemaakt. en ook bergop lag het nog altijd dicht bij elkaar. Froome heeft eigenlijk het verschil gemaakt in de twee tijdritten."

Verdiende zege voor Froome

"Froome was de sterkste, maar het verschil was niet groot. Hij heeft zijn krachten juist verdeeld en had een hele sterke ploeg. Maar ook man tegen man was er niemand die het hem moeilijk heeft kunnen maken", merkt Nys op.

"Bij de laatste demarrages was er ook altijd een prik van hem. Als je bergop niet in de problemen komt en individueel laat zien dat er niemand sneller op de tijdritfiets zat, dan ben je de verdiende winnaar."

Voor de spankracht in de toekomst heeft hij nog hoop. "Dumoulin zou op dit parcours ook mogelijkheden hebben gehad. In de tijdrit zijn ze elkaar waard en ze hebben allebei ook een uitstekende ploeg. Sunweb is heel sterk op dit moment. Het zou een mooi duel zijn volgend jaar."

Kan deze Dumoulin Froome bedreigen?
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties