Van Vleuten knalt naar dubbelslag in La Course

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Van Vleuten knalt naar dubbelslag in La Course
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse Annemiek van Vleuten heeft ook het tweede deel van La Course gewonnen. In de achtervolging op het tijdritparcours van de Tour in Marseille bleef ze drie concurrenten voor.

De beste twintig van de rit van gisteren naar de Izoard mochten starten op het tijdritparcours. De verschillen boven op de Izoard werden doorgetrokken naar de start, dus mocht Annemiek van Vleuten als eerste eraan beginnen.

Met een voorsprong van 43 seconden begon ze vol goeie moed, maar achter haar werkten Longo Borghini en Deignan samen. "Ik hoorde dat de drie achtervolgers samenwerkten", aldus van Vleuten.

Heel speciaal in dat stadion met al die supporters

-Annemiek van Vleuten

Tijdsverschillen kreeg ze amper, maar na de klim kwam de verlossing. "Ik dacht dat het moeilijk zou worden, dat maakte me nerveus. Ik bleef echter bij mijn originele plan, zo hard gaan op de klim als mogelijk."

"Met twee kilometer te gaan hoorde ik dat ik een minuut en veertig seconden voor had op de achtervolgers en toen wist ik dat het binnen was. het was heel speciaal in dat stadion met al die supporters."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties