Chris Froome droomt luidop van meer na vierde eindzege in de Tour de France

Redactie
| 0 reacties
Chris Froome droomt luidop van meer na vierde eindzege in de Tour de France
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome heeft het opnieuw geflikt. De Brit van Team Sky won voor de vierde keer de Ronde van Frankrijk en kan volgend jaar op gelijke hoogte komen met Eddy Merckx, Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Miguel Indurain.

Maar wat was nu de mooiste eindzege van Froome? "Elke zege was zo uniek en verschillend", opent Froome. "Deze overwinning zal herinnerd worden als de meest nipte zege. Het is een grote eer om in het rijtje met Anquetil, Hinault, Indurain en Merckx genoemd te worden. Het is een privilege om in deze positie te zitten en voor zo'n record te gaan."

Familie en team

En op het podium volgden ook nog enkele dankwoordjes. "Ik wil deze zege opdragen aan mijn familie. Hun steun maakt alles mogelijk. Mijn leven met hen is deze opofferingen waard", citeert Sporza Froomey. "Ik wil ook mijn ploeg bedanken. Zonder Team Sky zou ik dit niet kunnen bereiken. Ik ben trots op dit team. Dit was mijn grootste uitdaging tot dusver. Ik wil mijn uitdagers bedanken voor hun sportiviteit."

"We hebben hard tegen elkaar gekoerst en hebben samen afgezien, maar de vriendschap in het peloton is het beste aspect", vervolgt de kopman van Team Sky. "Ik ben verliefd geworden op deze koers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties