Eddy Merckx is messcherp voor landgenoten na Tour zonder Belgische ritzege

Redactie
| 0 reacties
Eddy Merckx is messcherp voor landgenoten na Tour zonder Belgische ritzege
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen enkele Belg kon in de afgelopen Tour de handen in de lucht steken, al waren we wel enkele keren dichtbij een ritzege en reden sommige landgenoten een dijk van een Tour. Toch was Eddy Merckx kritisch over de prestatie van de Belgen.

Greg Van Avermaet eindigde enkele keren op een ereplaats, maar kon dus net als de afgelopen twee jaar niet voor ritwinst zorgen in de Tour. Net als Philippe Gilbert was hij niet zo sterk als enkele maanden geleden. "Greg Van Avermaet was niet zo goed als in het voorjaar", weet Merckx. "Ik wist dat hij Matthews niet zou kloppen in Rodez. "

'Niet goed genoeg'

"Philippe Gilbert heeft geen grote Tour gereden. Het was niet de Philippe van het voorjaar. De Belgen hebben niks. Zelfs de prijs voor de strijdlust niet. Barguil wint twee ritten, De Gendt wint niks. Is dat dan erg dat Barguil met de prijs gaat lopen? De Belgen waren niet goed genoeg."

Ook Jan Bakelants was één van de Belgen die zich vaak liet opmerken. "Bakelants zat altijd in de ontsnapping. Op die manier moest hij niet voor de ploeg werken. Dat is gemakkelijk, hij zat op zijn gemak. En op het einde wordt hij gelost. Ja, zegt hij dan, ik was toch mee in de ontsnapping. Uitleg geven, tjonge, tjonge", aldus Merckx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties