Geen ritzege voor de Belgen? Greg Van Avermaet weet waarom

Redactie
| 0 reacties
Geen ritzege voor de Belgen? Greg Van Avermaet weet waarom

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgen hebben een goede Tour gereden, maar konden dat niet bekronen met etappewinst. Ook Greg Van Avermaet kon er niet voor zorgen dat de nul van de tabellen werd geveegd. Hij beseft dat ons land geen echte klimmer en sprinter heeft.

"De Tour en de Belgen, dat is sowieso een heel moeilijk verhaal", opent Van Avermaet in HLN. "Serge Pauwels bijvoorbeeld, die had hier zijn absolute topvorm te pakken. Ook Thomas De Gendt reed op een zeer hoog niveau. Zij komen in het klassieke voorjaar veel minder aan bod en kunnen hier iets laten zien. Maar dan zie je weer dat het echt niet gemakkelijk is om een rit te winnen. En in deze Tour was het extra moeilijk."

"Vrijdag hield de ontsnapping stand tot aan de finish, maar veel is dat niet gebeurd"

De oorzaak is niet ver te zoeken volgens de olympische kampioen van Rio. "Omdat we geen topsprinter noch een klimmer hebben. Als je het rittenschema bekijkt en je schrapt die specifieke etappes, dan blijft er niet zo veel meer over. Vrijdag hield de ontsnapping stand tot aan de finish, maar veel is dat niet gebeurd. Dan hebben we nog Roglic in de rit over de Galibier en Barguil op de Izoard. Dat zijn echte klimmers, hé."

Nochtans dacht Van Avermaet enkele weken geleden dat het wel eens een Tour voor de aanvallers kon worden. "Dat heb ik toen nogal fout ingeschat", bekent hij. "Het mooie weer was niet onze bondgenoot. De eerste week bleef het droog en windstil. Anders wordt het een stuk hectischer koersen en krijgen we misschien een paar massasprints minder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties