Jan Bakelants stelt zich na sterke Tour toch vragen bij ploegtactiek AG2R-La Mondiale

Redactie
| 0 reacties
Jan Bakelants stelt zich na sterke Tour toch vragen bij ploegtactiek AG2R-La Mondiale

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor AG2R-La Mondiale was het al bij al een geslaagde Ronde van Frankrijk met een derde plek voor Romain Bardet. Alles stond in het teken van de klimmer en dus kon bijvoorbeeld Oliver Naesen zelden (of nooit) zijn eigen kans gaan. Jan Bakelants stelde er zich vragen bij.

"Het was geen toeval dat Naesen steeds bij Bardet moest blijven", aldus Bakelants. "De Fransen kunnen goed bergop, maar als het hard gaat op het vlakke knijpen ze nogal snel hun remmen dicht. Bardet gaf daarom meermaals aan dat hij Naesen bij zich wilde. Begrijpelijk, maar in de 19e etappe is hij gekortwiekt."

Het was in de ogen van Bakelants een mooie kans voor de Belgische kampioen. "Die finale was op zijn lijf geschreven. Voor de start kregen ik en een ploegmaat de toestemming om aan te vallen, Oliver niet. Hij reageerde daar sportief op, maar zei me nadien dat hij het jammer vond. Ik snap hem, want na 230 kilometer is Oliver verdomd rap aan de meet."

Izoard

Ook op de Izoard was Bakelants het niet eens met zijn ploeg. "Die andere mannen reden een tempo dat niet lastig genoeg was voor de mannen van Sky. Ik dreef het tempo op, ze trokken bekken en Aru haakte af. Zo moest het gebeuren."

"Ik was niet akkoord met de tactiek van de ploeg. In mijn ogen moesten Vuillermoz en Franck die versnelling doen, Bardet moest antwoorden en versnellen en zo tot bij mij komen. Dan zou ik nog een beurt kunnen trekken. Maar ze riepen al van aan de voet van de Izoard dat ik me moest laten uitzakken", besluit Bakelants in Vive le Vélo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties