Merckx ondanks vierde eindzege geen fan van Froome: "Dit jaar nog geen koers gewonnen"

Redactie
| 0 reacties
Merckx ondanks vierde eindzege geen fan van Froome: "Dit jaar nog geen koers gewonnen"

Chris Froome pakte gisteren zijn vierde eindzege in de Ronde van Frankrijk, maar Eddy Merckx was zeker niet overtuigd door wat er de afgelopen drie weken allemaal gebeurde. Hij geeft dan ook toe dat hij Chris Froome zeker géén supercoureur vindt.

Voor Merckx waren het zeker geen drie heel erg interessante weken. "Het was geen grand cru. Maar ja, dat telt niet. Wanneer je zoals Froome focust op één koers in het jaar, en je bent de betere op alle gebied - in de bergen, in de tijdritten - dan ben je snel uitverteld", aldus Merckx. "Het was mooier geweest mocht hij de tijdrit hebben gewonnen. Misschien was Froome toch niet zo superieur. Misschien was zijn ploeg sterker dan hijzelf."

"Ik zal niet zeggen dat hij geen goede coureur is. Maar hij is toch geen supercoureur. Chris Froome heeft dit jaar nog geen koers gewonnen. Misschien wint hij maandag wel een criterium. Als iedereen zo focust op één koers, als er maar één koers meer telt, dan moet je geen andere koers meer organiseren."

"Je kunt Froome niet vergelijken met Hinault, Indurain, LeMond of met mij"

Froome nadert met vier eindzeges op Merckx zelf, die vijf keer de Tour won. "Vijf, zes, zeven, dat kun je niet meer vergelijken. Wielrennen is een andere sport geworden. Je kunt Froome niet vergelijken met Hinault, Indurain, LeMond of met mij. Wij hebben toch andere koersen gewonnen. Ik won vijf keer de Ronde van Italië, zeven keer Milaan-Sanremo. Als Froome dat nog allemaal moet winnen, moet hij nog veel jaren koersen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties