Van Avermaet heerst nog steeds (ondanks geen ritzege), Froome maakt reuzensprong

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Van Avermaet heerst nog steeds (ondanks geen ritzege), Froome maakt reuzensprong
Foto: © photonews

Op de nieuw gepubliceerde ranglijst van de WorldTour staat er met Greg Van Avermaet nog steeds een Belg helemaal bovenaan. De BMC-renner heeft een comfortabele voorsprong op Alejandro Valverde en Dan Martin.

Greg Van Avermaet staat ook na de Tour de France nog steeds op de eerste plek in de WorldTour. De BMC-renner heeft 2.628 punten en dat zijn er heel wat meer dan nummer twee Alejandro Valverde (2.105) en Dan Martin (2.040). Die laatste eindigde als nummer 6 in de Tour, voor Valverde zat La Grande Boucle er al op na de openingstijdrit in Düsseldorf. Hij komt wellicht dit seizoen niet meer in actie.

De grootste sprong in de WorldTour kwam van Chris Froome. De Sky-renner begon aan de Tour als nummer 60, maar springt dankzij zijn eindzege naar de 6e plek. 54 plaatsen winst dus voor de viervoudige Tour-winnaar.

Gilbert geeft terrein prijs

Bij de andere Belgen moest Philippe Gilbert drie plaatsen prijsgeven. De winnaar van de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold race staat zo op een 8e plek. Met Oliver Naesen (46e) en Jasper Stuyven (47e) staan er nog twee Belgen in de top 50 van de WorldTour. In het ploegenklassement leidt Quick-Step Floors dan weer voor BMC en Team Sky.

Gilbert zakt van de vijfde naar de achtste plek
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties