Lotto Soudal-Belg zoekt naar oplossing: "Het draait steeds vaker vierkant, vervelend"

Redactie
| 0 reacties
Lotto Soudal-Belg zoekt naar oplossing: "Het draait steeds vaker vierkant, vervelend"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook zijn tweede Ronde van Frankrijk werd niet bepaald een succes voor Tim Wellens. De renner van Lotto Soudal kampt met zonneallergie en heeft last van de hitte. Ook in San Sebastian lukte het niet.

Tim Wellens kneep na 130 kilometer de remmen dicht in de Clasica San Sebastian. Vorig jaar werd hij nog 13e in de Spaanse klassieker. De problemen zijn dus nog niet van de baan. "Het is vervelend", bekent Wellens in HNB. "We kennen de oorzaak nog niet. En telkens als het warm is, begint het in mijn hoofd te spelen."

Lichaam blokkeert

"Vooraf zeg ik dan: kop op. Ik heb in warme omstandigheden al goed gepresteerd. Dit jaar nog in de Ronde van Zwitserland of in de Tour op La Planche des Belles Filles. Maar steeds vaker draait het vierkant. Ook zaterdag wilde ik de finale rijden, maar na twee uur blokkeerde mijn lichaam. Het ging niet meer."

"Het is fysiek ambetant, maar ook mentaal. Binnen zes dagen start de BinckBank Tour, een doel voor mij. Maar dat ik op dit moment nog niet stabiel kan koersen, is vervelend. Er rest mij niet meer dan voortdoen en de uitslagen van het onderzoek afwachten", besluit Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties