Opvallend: ploeg van Wout Van Aert haalt Belgische zegekoning van 2016 uit koers in BinckBank Tour

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Opvallend: ploeg van Wout Van Aert haalt Belgische zegekoning van 2016 uit koers in BinckBank Tour

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag rijden de renners in de BinckBank Tour van Blankenberge naar Ardooie. Eén renner kwam alvast niet meer aan de start van de derde rit: Timothy Dupont.

Timothy Dupont werd door zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan uit de koers gehaald. Nee, de man die vorig jaar maar liefst 16 keer de handen in de lucht mocht steken, is niet geblesseerd of in de tijdrit van dinsdag gevallen. De ploegmaat van Wout Van Aert werd om disciplinaire redenen uit de koers gehaald door zijn team.

'Geen normen en waarden van een profrenner'

Ploegleider Michiel Elijzen gaf een woordje uitleg over die beslissing, al ging hij daar zeker niet te diep op in. "Ik heb die beslissing dinsdagavond na de individuele tijdrit genomen. Ik vind dat Timothy door enkele uitlatingen de normen en waarden van een profrenner niet uitstraalde", klinkt het in HLN.

"Waarom ik hem juist uit de ploeg heb gezet, hoeven jullie niet te weten, dat blijft binnenskamers. Maar ik vond dat ik die maatregel wel moest nemen, ook al was dat niet gemakkelijk. Vandaar dat Timothy vanochtend niet meer gestart is", zegt de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties