Wielrennen

Lien Crapoen hield het niet droog: "Ik zag hem daar weer liggen, in de Ardèche"

Lien Crapoen hield het niet droog: "Ik zag hem daar weer liggen, in de Ardèche"

Toen Edward Theuns met de handen in de lucht over de finish kwam, gisteren in de BinckBank Tour, was dat het einde van een periode vol miserie. Ook vriendin Lien Crapoen reageerde emotioneel.

"Toen hij over de finish kwam, zag ik hem plots weer liggen daar op het asfalt in de Ardèche. En dacht ik spontaan terug aan wat hij het afgelopen jaar allemaal heeft doorstaan", aldus Lien Crapoen in Het Laatste Nieuws.

"Tja, dan houd je die tranen niet tegen, hé. Zijn zegegebaar gezien? Het kwam van héél diep. Hier heeft hij hard voor gewerkt. Dat ging met ups-and-downs. Hij kreeg niet altijd de kansen die hij verdiende en soms zat het ook gewoon tegen."

Theuns gaf echter niet op, en zijn vriendin ook niet. "Maar hij zette door. De hoogtestage in Livigno heeft hem er helemaal bovenop geholpen. Op de terugweg naar huis, een autorit van een uur of tien, heb ik het stuur voor het grootste deel van de tijd zelf in handen genomen."

"Om hem zoveel mogelijk te sparen in het vooruitzicht van de komende wedstrijden. Hopelijk neemt deze overwinning ook de twijfels over zijn WK-waardigheid weg. Edward kan zijn rol spelen in Bergen. Hij rijdt niet slecht bergop, denk maar aan het werk dat hij opknapte voor Contador in Parijs-Nice. Ik zou echt wel rekening houden met hem."

Reacties 0 reacties

Tags : Edward Theuns

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.