Wielrennen

Peter Sagan steekt in bloedvorm en dat leidt tot opvallende conclusie bij Greg Van Avermaet

Peter Sagan steekt in bloedvorm en dat leidt tot opvallende conclusie bij Greg Van Avermaet

Greg Van Avermaet sprintte in de vijfde rit naar de vierde plek, nét na wereldkampioen Peter Sagan. Goed voor enkele bonificatieseconden om zo zijn top tien plek in het klassement te verstevigen. Maar de BMC-renner is van één ding zeker: Peter Sagan is topfavoriet voor goud op het WK.

Van Avermaet sprintte naar de vierde plek en verzamelde zo bonificatieseconden, waardoor hij nu zesde staat in het algemene klassement. "In principe zal ik niet meer uit de top tien vallen", beseft Van Avermaet in HNB.

Nu volgen er nog twee lastige ritten volgens de olympische kampioen. Maar Van Avermaet oogt goed. "Dit weekend krijg ik twee ritten die mij goed moeten liggen. Ik ben naar hier gekomen voor WorldTour-punten en daar ben ik goed mee bezig."

"Sowieso wordt hij ook op het WK de te kloppen man"

Al ziet hij ene Peter Sagan als grote favoriet voor de eindzege én voor het WK in het Noorse Bergen. "Peter rijdt hier ongelofelijk sterk rond. Echt een fenomeen, hij kent zijn gelijke niet", aldus de Waaslander. "Sowieso wordt hij ook op het WK de te kloppen man. Hij kan op alle terreinen uit de voeten en is heel snel aan de finish."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.