Komt hij in het rijtje der groten van de Tour? Froome laat zich uit over mogelijke evenaring én verbetering record

Redactie
| 0 reacties
Komt hij in het rijtje der groten van de Tour? Froome laat zich uit over mogelijke evenaring én verbetering record

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Chris Froome gaat in de Ronde van Spanje op zoek naar een eerste eindzege én een ander huzarenstukje. Hij kan de derde renner worden - na Anquetil en Hinault - die de Tour en Vuelta in één jaar wint. Maar volgend jaar kan hij ook zijn vijfde Tour winnen.

En dan komt Froome pas echt in het rijtje der groten. Enkel Merckx, Hinault, Anquetil en Indurain deden hem dat voor. "Ik ben nu zover dat ik het volgend jaar kan proberen. Het is een enorme motivatie voor mij om me bij de groten van de Tour-geschiedenis te scharen", laat Froome weten in gesprek met Sporza.

"Toen ik een eerste keer de Tour won, was dat het getal dat ik in mijn hoofd had. Nu heb ik geen getal meer in mijn hoofd. Ik wil elk jaar starten in de Tour tot ik de motivatie en de drive niet meer heb. Ik zeg niet vijf, zes of zeven. Ik blijf komen, tot mijn honger weg is."

Na WOII was er geen enkele renner van 34 jaar of ouder die de Tour won. Froome is nu 32. Nog twee jaar te gaan dan? "Ik kwam pas laat in de wielersport. Ik denk dat ik nog wat langer kan doorgaan", lacht Froome.

"Fysiek kan het tot je bijna 40 bent. Maar wat zegt je gemoed? En je familieleven krijgt misschien ook meer prioriteit. Ik weet niet wat het zal worden. Dat zie ik de volgende jaren wel…. Ik bekijk het jaar per jaar. En sowieso zal ik heel dankbaar zijn als ik nog één keer de Tour kan winnen. Ik weet hoe zwaar dat is", besluit de Sky-kopman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties