Sky-renner Wout Poels laat zich uit over geteisterde knie en zijn rol in de komende Vuelta

Redactie
| 0 reacties
Sky-renner Wout Poels laat zich uit over geteisterde knie en zijn rol in de komende Vuelta

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Team Sky en Chris Froome gaan in de Ronde van Spanje op zoek naar de dubbel na eerder al eindwinst in de Tour. In de selectie van de Britse ploeg is er ongetwijfeld een belangrijke rol weggelegd voor Wout Poels, die zijn eerste Grote Ronde van het seizoen rijdt.

"Ik ben eindelijk weer op de goeie weg", vertelt Wout Poels bij Sporza. "Door mijn knie had ik een hele slechte seizoensstart. Het begon tijdens de Ruta del Sol en ik heb heel lang gesukkeld voor het echt verleden tijd was. We konden niet achterhalen wat het probleem was. We denken dat het een combinatie is van te veel krachttraining en iets te fanatiek beginnen aan het seizoen."

Mogelijk heeft de verhuis van de Team Sky-renner er ook iets mee te maken. "Ik ben deze winter ook naar Monaco verhuisd. Dat zorgt voor stress, maar het is daar toch ook een stuk meer klimmen. Misschien raakte de knie ook daardoor overbelast. Ik moest veel koersen laten schieten, maar het geeft me nu wel extra motivatie om nog iets van mijn najaar te maken."

"Het belangrijkste is dat Chris er goed voorstaat"

Poels zal in de Vuelta zijn kopman moeten helpen in de zoektocht naar de eindzege. "Froome wil voor de dubbel Tour-Vuelta gaan dus ik zal hem eerst en vooral moeten ondersteunen. Maar ik hoop zelf op een rol als back-up, een beetje achter Froome. Zo kan ik wachten tot diep in de finale en moet ik niet meteen al het werk opknappen."

"Mijn klassement? Het hangt af hoe het met Froome gaat en hoe de wedstrijd zal verlopen. Het belangrijkste is dat Chris er goed voorstaat. Als ik daarna ook zelf nog iets kan doen, is dat mooi meegenomen", besluit de Nederlander.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties