Cannondale-Drapac met één Belg naar de Vuelta: "Hopelijk kan ik een rit winnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Cannondale-Drapac met één Belg naar de Vuelta: "Hopelijk kan ik een rit winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Cannondale-Drapac heeft als één van de laatste teams en twee dagen voor de start van de Vuelta de negen namen voor de Ronde van Spanje op papier gezet. De ploeg gaat vol voor ritzeges en neemt vier debutanten voor een Grote Ronde en een Belg mee.

De Belgische sprinter Tom Van Asbroeck is één van de negen renners van Cannondale-Drapac die geselecteerd is voor de Vuelta. Verder zijn er vier debutanten in een Grote Ronde en is er geen uitgesproken kopman voor het algemene klassement.

"Ik heb de Vuelta al eens in 2015 gereden", opent Van Asbroeck. "Dat was een goede ervaring. Ik denk dat het even hard zal worden als mijn eerste Ronde van Spanje. Ik heb twee jaar geleden de rit na de eerste rustdag enorm afgezien, dus daar zal ik de komende weken zeker rekening mee houden."

Ritwinst

Van Asbroeck staat met de nodige ambitie aan de start in het Franse Nîmes. "Ik hoop dat ik mijn ding kan doen in de sprintetappes en dat ik misschien een rit kan winnen. Ik zal in 'survival mode' de bergritten rijden en hopelijk kan ik daar ook nog iets doen voor de leiders in onze ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties