Vuelta 2017: Pakt Froome naast eindzege ook het 'vreemdste' der nevenklassementen?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Vuelta 2017: Pakt Froome naast eindzege ook het 'vreemdste' der nevenklassementen?
Foto: © photonews

Zaterdag gaat in het Franse Nîmes de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit. Wij blikken elke dag vooruit op de klassementen in de Vuelta. Vrijdag eindigen we met het combinatieklassement.

Het combinatieklassement is misschien wel het vreemdste der klassementen in een Grote Ronde. In de Giro en Tour is hier geen sprake van, de Vuelta verving zoveel jaren terug de jongerentrui door een ander klassement dat eigenlijk toebehoort aan de meest regelmatige renner van het Vuelta-peloton.

Kort en duidelijk uitgelegd: de renner die het meest constant presteert in het algemene klassement, het puntenklassement en het bergklassement, is ook de leider in de stand om de combinatietrui. Die heeft overigens een witte kleur. Het was de voorbije jaren telkens ook een hoog geëindigde klassementsman die aan de haal ging met de combinatietrui.

Met de vele aankomsten bergop en de zware Vuelta voor de boeg, zullen het opnieuw de klassementsmannen zelf zijn die hoog zullen eindigen in het combinatieklassement. En dan moeten we natuurlijk meteen denken aan Chris Froome, dé topfavoriet voor eindwinst in de Vuelta.

Maar ook zijn grote concurrenten Fabio Aru en Vincenzo Nibali zullen wellicht in de drie klassementen hoog eindigen. Net als heel wat andere kopmannen zoals Romain Bardet, Esteban Chaves, Ilnur Zakarin, Adam Yates, Louis Meintjes, David De La Cruz, enz...

De favorieten van Wielerkrant.be voor de combinatietrui:

**** Chris Froome
*** Fabio Aru - Vincenzo Nibali
** Romain Bardet - Esteban Chaves - Ilnur Zakarin
* Adam Yates - Louis Meintjes - Alberto Contador - David De La Cruz

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties