De Vuelta van de Belgen: deze landgenoten mogen op ritwinst mikken

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
De Vuelta van de Belgen: deze landgenoten mogen op ritwinst mikken
Foto: © photonews

Vandaag gaat in het Franse Nimes de Ronde van Spanje van start. Uiteraard zijn er ook heel wat Belgen van de partij. Wat is er de komende drie weken voor hen mogelijk?

Zoals in elke rittenkoers waaraan hij deelneemt, is het ook nu weer uitkijken naar Thomas De Gendt. De Gendt liep de Superstrijdlust in de Tour mis en kon daar in tegenstelling tot vorig jaar geen rit winnen. In de Vuelta wacht een herkansing voor de Lotto Soudal-renner, die in de Ronde van Spanje nog nooit het zegegebaar mocht maken.

Bij Lotto Soudal is het verder vooral uitkijken naar Jens Debusschere. Hij wordt de man voor de weinige sprintkansen die er zijn. In de bergritten moeten Bart De Clercq en Maxime Monfort iets forceren en kunnen zij mikken op ritwinst. Sander Armée krijgt na een sterke Ronde van Noorwegen en goede prestaties in 2017 een vrije rol.

Rémy Mertz maakt zijn debuut, terwijl Jelle Wallays zich ongetwijfeld zal proberen te laten zien in enkele vroege vluchten. Bij Quick-Step Floors maakt Tim Declercq zijn debuut in een Grote Ronde, terwijl Yves Lampaert op 5 september zich kan laten zien in de tijdrit. Al is het glooiende parcours zeker geen spek naar de bek van de Belgische tijdritkampioen.

De sprintkansen zijn niet talrijk, maar bij de snelle landgenoten zijn ook nog Edward Theuns en Jonas Van Genechten. Die laatste won vorig jaar verrassend een rit in de Vuelta. Theuns zal zelf mogelijk zijn kans wel eens mogen gaan, al zal Trek-Segafredo vooral de Duitser John Degenkolb naar voor schuiven. Ook Tom Van Asbroeck is zeker niet traag aan de meet, maar dan zal er wel sprake moeten zijn van een uitgedund peloton. 

En dan is er natuurlijk Serge Pauwels, die een beschermde rol krijgt bij Dimension Data. Een top 10 notering in het eindklassement lijkt te hoog gegrepen, dus vol voor ritwinst gaan is de boodschap. Klimtalent Floris De Tier maakte zijn debuut in een Grote Ronde, terwijl ook nog Laurens De Vreese en Kenneth Vanbilsen aan de start staan.

Een laatste Belg die er nog bij kwam is Loïc Vliegen. De jonge Waal is er bij dankzij de positieve dopingtest van ploegmaat Samuel Sanchez. Vliegen kan goed uit de voeten op een heuvelachtig terrein, dus de BMC-renner kunnen we mogelijk af en toe in een ontsnapping verwachten. 

Alle 17 Belgen voor de Ronde van Spanje: Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Rémy Mertz, Bart De Clercq, Sander Armée, Maxime Monfort, Jelle Wallays (Lotto Soudal), Tim Declercq, Yves Lampaert (Quick-Step Floors), Jonas Van Genechten, Kenneth Vanbilsen (Cofidis)

Tom van Asbroeck (Cannondale-Drapac), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Serge Pauwels (Dimension Data), Laurens De Vreese (Astana) en Floris De Tier (LottoNL-Jumbo)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties