Lotto Soudal-Belg Jens Debusschere kwaad op topfavoriet Froome: "Zoiets doe je niet"

Redactie
| 0 reacties
Lotto Soudal-Belg Jens Debusschere kwaad op topfavoriet Froome: "Zoiets doe je niet"

Er eindigden in de vierde rit van de Ronde van Spanje maar liefst drie Belgen in de top vijf. De rit werd gewonnen door Matteo Trentin, nummer 5 Jens Debusschere had achteraf een eitje te pellen met Chris Froome.

De Britse topfavoriet op eindwinst had Debusschere bijna ten val gebracht. "Thomas De Gendt had een perfecte lead-out voor mij gereden", vertelt onze landgenoot in HLN. "Ik zat in het wiel van Tomasz Marczynski, klaar om aan mijn sprint te beginnen. Op die rotonde kwam Chris Froome plots onder mij door. Hij ging bijna tegen de grond en deed me ook haast vallen."

"Ik heb heel veel respect voor Froome", vervolgt Debusschere. "Maar zoiets doe je niet. Het was een erg gevaarlijk manoeuvre. Hij heeft dat zeker niet gedaan om mij te doen vallen. En zeker had hij geen zin om zelf te vallen. Maar wat doet een klassementsrenner daar op die plek, vraag ik mij af? Wanneer je in de laatste drie kilometer in de top 20 rijdt, heb je als klassementsrenner in de sprint niets meer te zoeken."

Ritwinst

Al was het wel een gemiste kans, vindt hij. "De topsprinters zijn hier niet. En ik voel dat ik toch niet slecht aan het rijden ben. Ik ben naar hier gekomen om een rit te winnen. Maar we hebben nu twee sprintkansen gehad en ik heb nog niks. Misschien moet ik het anders proberen. Ik rijd niet slecht de bergen naar omhoog, heb ik maandag gemerkt. Als ik mee kan gaan in een ontsnapping, verhogen misschien mijn kansen op ritwinst", besluit de Lotto Soudal-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties