Topsprinter moet de Vuelta verlaten (en zo mag een andere Belg mogelijk meer zijn eigen kans gaan)

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Topsprinter moet de Vuelta verlaten (en zo mag een andere Belg mogelijk meer zijn eigen kans gaan)

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alberto Contador is op de sukkel bij Trek-Segafredo door problemen met de spijsvertering, maar er zijn nog zieken bij de ploeg van onze landgenoot Edward Theuns. Zo moet de Duitse sprinter John Degenkolb de Vuelta vroegtijdig voor bekeken houden.

Degenkolb won in het verleden al 10 ritten in de Vuelta, maar daar zal het dus voorlopig bij blijven. De Duitser kampt met een bronchitis. "Ik heb nog nooit een Grote Ronde moeten verlaten, dus ik ben erg teleurgesteld", reageert Degenkolb. "Ik kwam naar hier met twee doelen: ritwinst en Alberto (Contador) helpen in zijn laatste wedstrijd."

"Spijtig genoeg werd ik twee dagen geleden ziek en dat was het dan", vervolgt de sprinter. "Ik heb nog geprobeerd, in de hoop dat mijn lichaam zou herstellen, maar als je amper kan ademen is het onmogelijk om verder te doen."

Seizoen nog niet gedaan

Degenkolb kwam zich in de Vuelta ook voorbereiden op het WK in Bergen, waar hij kopman is. "Ik ben erg gefrustreerd. Ik begon het seizoen met winst in Dubai en veel top 10-noteringen in de klassiekers. Maar daarna liep het minder. Mijn gezondheid gaat voor en het seizoen is nog niet gedaan, dus ik wil geen risico's nemen", besluit Degenkolb. Door de opgave van de Duitser is onze landgenoot Edward Theuns wel sprinter nummer één bij Trek-Segafredo.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties