Lotto Soudal aan het feest in de Ronde van Spanje!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal aan het feest in de Ronde van Spanje!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zesde rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Pool Tomasz Marczynski. De Lotto Soudal-renner was in een heuvelachtige rit de beste vluchter. Een deugddoende zege voor Lotto Soudal, dat de laatste tijd niet van pech gespaard bleef.

In de ruime kopgroep van 18 renners zat onze landgenoot Maxime Monfort (Lotto Soudal). Voor de Waalse renner ging het tempo op een bepaald ogenblik te traag in de kopgroep. Monfort koos samen met de Luxemburger Bob Jungels (Quick-Step Floors) het ruime sop. Maar ze werden ingerekend door de achtervolgers.

Aanval Mas

In de finale was het Enric Mas (Quick-Step Floors) die de debatten opende. HIj kreeg twee Polen mee, Pawel Poljanski (BORA-hansgrohe) en latere winnaar Marczynski. Het trio reed een mooie voorsprong bij elkaar en een sprintje zou bepalen wie met dagwinst aan de haal ging.

Mas ging als eerste aan, maar Marczynski ging er nog gemakkelijk over en bleef zijn landgenoot Poljanski voor. In de top van het klassement gebeurde er weinig. Froome mag zo vrijdag opnieuw de rode leiderstrui aantrekken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties