'Crisisvergadering' bij Lotto Soudal werpt zijn vruchten af: "Wat woensdag gebeurde, kon niet"

Redactie
| 0 reacties
'Crisisvergadering' bij Lotto Soudal werpt zijn vruchten af: "Wat woensdag gebeurde, kon niet"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor aanvang van de vierde etappe werd iedereen bij Lotto Soudal eens op scherp gezet. Wat er in de etappe van woensdag gebeurd was, kon echt niet volgens ploegleider Mario Aerts. En het hielp, want de Pool Tomasz Marczynski mocht donderdag het zegegebaar maken.

Voor Lotto Soudal is tot dusver een mager seizoen geweest. Ploegleider Mario Aerts had zich voor aanvang van de zesde rit al eens boos gemaakt. "Ik heb de druk een beetje opgevoerd", legt hij uit in HLN. "Woensdag was er een ontsnapping weg van zeventien man en wij hadden niemand mee. Dat kan niet. "

"We zijn hier niet met een ploeg voor het klassement. Alleen ritzeges tellen. Dat hadden we op voorhand gezegd. Iedereen stond weer op scherp", aldus de ploegleider. Zes renners werden door Aerts aangeduid om mee te gaan in de ontsnapping. Uiteindelijk waren dat Maxime Monfort en latere winnaar Marczynski.

De Gendt niet mee

Ook Thomas De Gendt was aangeduid om mee te glippen. "Ik probeerde het wel, maar mijn gevoel was weer zoals woensdag. Ik zag veel te veel af", bekent De Gendt. "En er waren zoveel demarrages. Toen de groep weg was, had iedereen het een beetje gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties