Jonge Sloveen is Thomas De Gendt en co te snel af in de Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Jonge Sloveen is Thomas De Gendt en co te snel af in de Ronde van Spanje
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zevende rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door Matej Mohoric. De Sloveen van UAE Fly Emirates kwam solo over de meet en bleef zo drie andere vluchters met daarbij Thomas De Gendt voor.

De zevende etappe in deze Vuelta was een kans voor de vluchters. 13 renners gingen er vandoor en daarbij zaten twee Belgen. Lotto Soudal-renner Thomas De Gendt - niet echt een verrassing natuurlijk - kreeg het gezelschap van zijn landgenoot Floris De Tier (LottoNL-Jumbo).

Ruime voorsprong

Met De Marchi, Rojas, nummer twee van donderdag Poljanski, Gougeard en Maté waren er nog enkele mooie namen mee. Ook de Nederlander Jetse Bol was er opnieuw bij. Die reed enkele dagen geleden al eens virtueel in het rood én deed dat vandaag opnieuw.

De vluchters kregen een comfortabele voorsprong van de troepen van Chris Froome. Die groeide uit tot ruim 9 minuten, waardoor Bol van het rood mocht dromen. De Gendt pakte onderweg heel wat punten voor het bergklassement en ging er met nog 25 kilometer te gaan vandoor met Gougeard.

De Gendt mee

Er volgden daarna nog enkele speldenprikken. Na het klimmetje op 13 kilometer van de streep bleven er met De Gendt, Mohoric, Poljanski en Rojas nog vier renners over. Op iets meer dan 10 kilometer ging Mohoric solo.

De Sloveen, amper 22 jaar oud, kreeg enkele seconden en hield zijn inspanning vol tot aan de meet. Poljanski sprintte net als gisteren naar de tweede plek, De Gendt werd vierde. De leiderstrui van Chris Froome kwam niet meer in gevaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties