Derde ritzege voor Quick-Step Floors in deze Ronde van Spanje is een feit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Derde ritzege voor Quick-Step Floors in deze Ronde van Spanje is een feit

De achtste rit in de Ronde van Spanje heeft opnieuw een ritzege opgeleverd voor het Belgische Quick-Step Floors. Na eerdere overwinningen van onze landgenoot Yves Lampaert en Matteo Trentin, mocht vluchter Julian Alaphilippe deze keer de handen in de lucht steken.

En zo is de derde ritzege in deze Vuelta dus binnen voor de ploeg van Patrick Lefevere. Een ruime kopgroep trok in deze achtste rit in de aanval. Daarbij waren er met Laurens De Vreese (Astana), Loic Vliegen (BMC), Serge Pauwels (Dimension Data), Maxime Monfort en Bart De Clercq (allebei Lotto Soudal) vijf Belgen vertegenwoordigd.

De samenwerking tussen de 19 leiders zat goed en op de slotklim bleven er met Alaphilippe en Majka twee renners over. Maar beide renners begonnen al iets te veel te pokeren en plots was daar de Tsjech Polanc, die de Fransman en de Pool meteen wilde verrassen.

Alaphilippe de snelste

Het werd een sprintje met drie en Alaphilippe ging al van ver aan en liet Polanc en Majka achter zich. Daarna kwam Serge Pauwels als vierde over de streep. Met Lotto Soudal-renners Maxime Monfort (7e) en Bart De Clercq (8e) eindigden er nog twee landgenoten in de top 10.

Op de steile slotklim trok bij de favorieten Froome in de aanval. Enkel Contador kon het tempo van de Brit volgen. Contador sprintte sneller dan Froome, maar de rode trui verstevigde wel zijn leiderspositie in het algemene klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties