Lefevere heeft vervanger klaar voor vertrekkende nummer 6 in Vuelta: "In Spanje spreken ze nu al over de nieuwe Contador"

Redactie
| 0 reacties
Lefevere heeft vervanger klaar voor vertrekkende nummer 6 in Vuelta: "In Spanje spreken ze nu al over de nieuwe Contador"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Patrick Lefevere ziet na dit seizoen met David De La Cruz één van zijn grootste klimtalenten Quick-Step Floors verlaten. De Spanjaard gaat aan de slag bij Team Sky, waardoor de komst van Elia Viviani mogelijk werd.

Quick-Step Floors en Sky deden een mooie ruil. Viviani naar de ploeg van Lefevere, David De La Cruz die de omgekeerde beweging maakt. Maar zo is Lefevere wel de huidige nummer 6 van de Vuelta kwijt voor volgend seizoen. En dat is toch wel een groot rondetalent.

"Iedereen vraagt mij: Waarom heb je die laten gaan? Heel simpel: omdat ik met Enric Mas een betere heb", is Lefevere duidelijk in HNB. "Gezien hoe die naar boven rijdt als eerstejaars? In Spanje spreken ze nu al over de nieuwe Contador."

'Spanjaarden kunnen nooit sprinten'

Donderdag boekte de 22-jarige Mas bijna een ritzege in de Vuelta, maar hij werd derde. "Ja, donderdag heeft hij zich laten doen in de Vuelta. Hij is gewoon met Marczynski en Poljanski in het wiel naar de meet gereden, maar dat bewijst alleen dat hij een echte Spanjaard is. Spanjaarden kunnen nooit sprinten", weet de ploegmanager van Quick-Step Floors.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties