Quick-Step Floors-Belg droomt van WK: "Als ik goed uit de Vuelta kom, kan ik zeker mijn steentje bijdragen"

Redactie
| 0 reacties
Quick-Step Floors-Belg droomt van WK: "Als ik goed uit de Vuelta kom, kan ik zeker mijn steentje bijdragen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Quick-Step Floors is het tot dusver al een erg succesvolle eerste week van de Ronde van Spanje geweest. Zowel Matteo Trentin, Julian Alaphilippe als Yves Lampaert schoten al raak. En vooral de zege van die laatste deed deugd bij boezemvriend Tim Declercq.

Declercq is bezig aan zijn eerste Grote Ronde en dat is tot dusver een succes. "Vooral de zege van Yves vind ik de max, omdat hij mijn beste vriend is", klinkt het bij Sporza. "Ook die van Matteo doet me veel plezier. Aan die zege heb ik een serieus steentje bijgedragen."

Declercq is dé knecht bij uitstek bij Quick-Step Floors. "Ik doe dat echt graag", vervolgt de West-Vlaming. "Zeker omdat we met onze ploeg regelmatig aan het langste eind trekken. Mijn werk werpt zijn vruchten af. En daar krijg ik veel waardering voor."

WK in Bergen

En nu droomt hij van het WK in Bergen. "Het was al een droom om het afscheid van Tom Boonen mee te maken vanaf de eerste rij. Het wereldkampioenschap zou een nieuwe droom zijn. Als ik goed uit de Vuelta kom, kan ik zeker mijn steentje bijdragen", solliciteert Delcercq openlijk bij bondscoach Kevin De Weert.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties