Beste Belg in achtste Vuelta-rit: "Geen slecht resultaat omdat ik me deze eerste week minder goed voelde dan in de Tour"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Beste Belg in achtste Vuelta-rit: "Geen slecht resultaat omdat ik me deze eerste week minder goed voelde dan in de Tour"
Foto: © photonews

Julian Alaphilippe won de lastige etappe van zaterdag in de Ronde van Spanje, maar er eindigden wel drie Belgen in de top 10. Onze landgenoot Serge Pauwels moest tevreden zijn met een vierde plek en daar kon hij best mee leven.

Pauwels had zich tot dusver nog maar weinig laten opmerken, maar dat was de bedoeling. "Ik heb altijd gezegd dat ik het de eerste week rustig aan wilde doen", opent Pauwels. "In de achtste rit vond ik het een mooie kans om mee in de ontsnapping te gaan. Zeker omdat Team Sky misschien moe begon te worden én omdat er zondag een rit voor de favorieten is waar Contador zich mogelijk wil tonen."

Hitte

En de renner van Dimension Data zat dus mee in de juiste ontsnapping. "Ik zat mee in de goede vlucht, maar het was erg moeilijk om koel te blijven door de hitte. Ik heb heel de dag water over mijn hoofd gegooid."

"In de finale had ik de benen niet om mee te gaan met Majka en Alaphilippe", bekende Pauwels. "Ze hadden meer 'punch' in de benen dan ik had, maar ik heb gevochten met alles wat ik had. Het is wel geen slecht resultaat omdat ik me deze eerste week minder goed voelde dan in de Tour."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties