Na Jonas Van Genechten moet er opnieuw een Belg opgeven in de Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Na Jonas Van Genechten moet er opnieuw een Belg opgeven in de Ronde van Spanje
Foto: © photonews

De Belgen zijn nog met vijftien in deze Ronde van Spanje. Nadat eerder onze landgenoot Jonas Van Genechten (Cofidis) al van de fiets stapte, moest ook Lotto Soudal-Belg Jens Debusschere er de brui aan geven.

Debusschere kwam ten val in de rit van zondag en moest opgeven. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht, maar daar kwamen geen breuken aan het licht. Debusschere moest gehecht worden aan de linkerknie en heeft bovendien kneuzingen aan zijn knie, schouder, elleboog en heup opgelopen.

"In de tegenovergestelde richting reed er op dat moment verkeer, dus ik mag van geluk spreken"

"Ik weet niet precies hoe ik ten val ben gekomen, wellicht raakte ik iets dat op de weg lag", aldus de sprinter. "Yves Lampaert maakte vlak voor mij een uitwijkmanoeuvre, maar voor mij was het te laat. Ik werd over een muurtje gekatapulteerd dat beide rijrichtingen van elkaar scheidde. In de tegenovergestelde richting reed er op dat moment verkeer, dus ik mag van geluk spreken."

Debusschere probeerde nog, maar moest dan toch opgeven. "Ik ben nog op de fiets gestapt, maar dat ik hield ik slechts enkele meters vol. Ik voelde meteen dat ik niet meer verder kon doordat mijn knie geraakt was. De Vuelta op deze manier verlaten doet uiteraard pijn", besluit de schoonbroer van Jürgen Roelandts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties