Voormalige Tour- en Vuelta-winnaar ziet het met lede ogen aan: "Het is inderdaad het einde van een gouden generatie in Spanje"

Redactie
| 0 reacties
Voormalige Tour- en Vuelta-winnaar ziet het met lede ogen aan: "Het is inderdaad het einde van een gouden generatie in Spanje"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste rustdag is het na acht ritten in de Ronde van Spanje nog steeds wachten op een eerste 'thuiszege'. Er kon nog geen Spanjaard het zegegebaar maken en dat is ook volgens ex-eindwinnaar Pedro Delgado niet toevallig.

Delgado won één keer de Tour en twee keer de Vuelta en volgt tegenwoordig het wielrennen voor tv-station TVE. "Het is inderdaad het einde van een gouden generatie in Spanje", bekent hij. "Maar we hebben dat nog meegemaakt. Toen Indurain en ikzelf ermee stopten midden jaren 90, is enkele jaren later een nieuwe generatie Spaanse renners opgestaan. Denk maar aan Sastre, Freire, Valverde, Contador, Rodriguez…"

"Dat is misschien wel de beste generatie die we ooit hebben gehad in Spanje. In de toekomst kijken is moeilijk. Maar we hebben met Mikel Landa iemand die iedere Grote Ronde kan winnen. Achter Landa komt er nog een groep jonge Spaanse renners, zoals Ruben Fernandez, Marc Soler, David De la Cruz en Enric Mas", vervolgt Delgado bij Sporza.

De La Cruz trekt volgend seizoen het truitje van Team Sky aan

"Zij mogen de ambitie hebben om het stokje over te nemen van de oude generatie. Maar we moeten nog 1 à 2 jaar wachten om te zien of we opnieuw kunnen spreken van een goede generatie."

Het vertrek van De la Cruz naar Sky vindt Delgado een jammere zaak. "Maar ik denk niet meteen dat hij zal moeten werken voor Froome. Volgens mij is hij binnengehaald voor de Vuelta en de Giro, 2 Grote Rondes die Sky nog nooit kon winnen. Maar we moeten eerst nog afwachten of De la Cruz in deze Vuelta zijn rol van leider goed kan vervullen. Volgens mij is de top 5 het hoogst haalbare voor hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties