Alberto Contador vond poging van grote rivaal 'behoorlijk voorspelbaar'

Redactie
| 0 reacties
Alberto Contador vond poging van grote rivaal 'behoorlijk voorspelbaar'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vluchters - met Matteo Trentin op kop - mochten zegevieren in de etappe van dinsdag. Bij de favorieten bleef het verwachte spektakel uit. Al probeerde de Italiaan Vincenzo Nibali wel iets op poten te zetten.

Op de slotklim zette Nibali zijn ploeg aan het werk met het oog op de afdaling. "Zijn poging was behoorlijk voorspelbaar. We wisten dat we moesten opletten", aldus Contador. "We konden hem daarom best goed volgen en uiteindelijk kwam alles ook gewoon weer bij elkaar. Toch was de afdaling behoorlijk lastig. Sommige stukken waren nat, terwijl andere juist weer droog lagen. Dat maakte het gevaarlijk, maar we kwamen zonder problemen beneden

"Ik kon amper geloven dat we in Murcia waren"

"Het was een zware, maar bovenal snelle rit. De gemiddelde snelheid was 45 kilometer per uur. Tijdens de eerste twee uur reden we in de stromende regen zelfs 50 kilometer per uur. Ik kon amper geloven dat we in Murcia waren. Er viel vandaag meer regen dan we tot nu hebben gehad deze zomer", citeert De Telegraaf Contador.

Na de lastige etappe keek de Spanjaard 's avonds al uit naar de volgende rit. "Mijn benen zijn hard en opgezwollen. Voor het herstel is het belangrijk dat ze goed worden gemasseerd. En dan zien we wel hoe het morgen gaat. Het wordt door de twee cols in ieder geval zwaar, zeker na een dag als vandaag", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties