Froome en Nibali worden in de Vuelta geklopt door 23-jarig Colombiaans toptalent

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Froome en Nibali worden in de Vuelta geklopt door 23-jarig Colombiaans toptalent

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De negende rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Colombiaan Miguel Angel Lopez. De jonge Astana-renner, nog altijd maar 23 jaar, liet in de slotkilometer Froome en Nibali achter zich en kwam solo over de meet.

Net als in de etappe van dinsdag duurde het erg lang voor er een vlucht de goedkeuring kreeg van het peloton. Uiteindelijk vertrok er na meer dan 50 kilometer koers een kopgroep van 14 renners. Daarbij onder meer Bob Jungels (Quick-Step Floors), Alessandro De Marchi (BMC), Romain Bardet (AG2R-La Mondiale) en onze landgenoot Sander Armée van Lotto Soudal.

De slotklim ging boven de 2.000 meter, maar op de Alto de Velefique stuurde Orica-Scott met Simon Yates een mannetje vooruit. Het tempo ging de hoogte in en ze bleven nog met vier over. Herentenaar Armée kon Bardet, Visconti en Yates volgen, maar in de laatste kilometers versnelde Bardet en even later kon enkel Yates volgen.

Contador en Nibali prikken

BIj de favorieten zorgde Contador op 11 kilometer van de streep voor een eerste prik. Daarna legde Nibali Froome het vuur aan de schenen. Maar door het hoge tempo van de favorieten werden de vluchters allemaal één voor één ingerekend. Wel opvallend: Chaves, Roche en Aru moesten lossen op de slotklim.

Bahrain Merida bleef tempo maken voor Nibali en die ging in de slotkilometers door. Miguel Angel Lopez volgde goed en ging over de 'Haai van Messina'. Froome gaf weinig toe en bleef volgen. Maar de vogel was gaan vliegen. De jonge Lopez dartelde naar een prachtige ritzege, terwijl Froome even later Nibali voor bleef.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties