Geen vier, zonder vijf? Dubbele ritwinnaar en vertrekkende Matteo Trentin wil meer na ritwinst in Murcia

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Geen vier, zonder vijf? Dubbele ritwinnaar en vertrekkende Matteo Trentin wil meer na ritwinst in Murcia
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Matteo Trentin lijkt in stijl afscheid te zullen nemen van Quick-Step Floors. Met zijn tweede ritzege in deze Vuelta etaleerde hij opnieuw zijn topvorm. Voor de Belgische ploeg was het al de vierde ritzege in deze Vuelta.

Trentin zat samen met Niki Terpstra in de goede vlucht, die pas na lang tot stand kwam. "Ik dacht al een tijdje aan deze rit", vertelde Trentin na afloop bij zijn team. "Het plan was om mee te zitten in de juiste ontsnapping, omdat we wisten dat die het kon redden."

Op de laatste klim maakte de Italiaan met drie anderen het verschil. In de afdaling reed hij weg met Rojas. "Ik wist dat de laatste klim lastig zou zijn, maar ik reed mijn eigen tempo. In de afdaling volgde ik Rojas, want ik wist dat hij een goede daler was. Hij kende ook de wegen, want hij is van Murcia."

"Ik ben erg blij met mijn tweede ritzege. Onze ploeg heeft een fantastische Vuelta a España tot dusver. Ik hoop dat we nog enkele mooie resultaten gaan neerzetten de komende ritten", besluit de 28-jarige Trentin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties