Goudhaantje van Lefevere keert terug naar waar het voor hem begon: 'Een hele eer'

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goudhaantje van Lefevere keert terug naar waar het voor hem begon: 'Een hele eer'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ronde van Groot-Brittannië telt acht ritten en gaat nu zondag van start. Quick-Step Floors vaardigt een sterke zeskoppige selectie af voor de Britse rittenkoers. Zeker voor Fernando Gaviria wordt het speciaal.

Gaviria won er zijn eerste rit ooit voor de ploeg van Patrick Lefevere. "Ik ben heel erg blij om terug te keren naar de Ronde van Groot-Brittannië", aldus de Colombiaan. "Ik houd er goede ervaringen aan over omdat ik er twee jaar geleden als stagiair voor Quick-Step Floors meteen won. Het is dus een eer om terug te keren. Ik hou van deze wedstrijd en ik zal proberen om opnieuw een rit te winnen."

Ook Dan Martin is geselecteerd bij Quick-Step. Hij maakt zijn comeback na zijn 6e plek in de Tour. "Het is altijd speciaal om een thuiswedstrijd te rijden in Groot-Brittannië", aldus de Ier. "Er zijn altijd zoveel fans en er is zoveel sfeer. Ik kijk er naar uit om opnieuw te koersen na de Tour. Het zal niet gemakkelijk worden, maar we hebben een goede ploeg, dus we kunnen op een goed resultaat mikken."

Met Philippe Gilbert en Laurens De Plus zijn er ook twee Belgen geselecteerd. De overige twee renners in de zeskoppige selectie zijn Zdenek Stybar en Maximiliano Richeze

De selectie van Quick-Step Floors: Laurens De Plus, Fernando Gaviria, Philippe Gilbert, Daniel Martin, Maximiliano Richeze en Zdenek Stybar

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties