Lotto Soudal heeft tweede ritzege in de Ronde van Spanje beet, rode trui Chris Froome verliest kostbare tijd op Contador

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Lotto Soudal heeft tweede ritzege in de Ronde van Spanje beet, rode trui Chris Froome verliest kostbare tijd op Contador
Foto: © photonews

De twaalfde rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door de Pool Tomasz Marczinsky. De Lotto Soudal-renner was de beste van de vluchters en kwam solo over de meet. Maar het was rode trui Chris Froome die dankzij pech kostbare tijd verloor op zijn grootste concurrenten.

Net als de voorbije twee dagen duurde het opnieuw erg lang voor er een vlucht tot stand kwam. Na een openingsuur met een snelheid van 47 kilometer per uur vertrok er een ruime kopgroep met daarbij één landgenoot: Edward Theuns. De renner van Trek-Segafredo kreeg het gezelschap van onder meer Rojas, Fraile, Clement, Morkov en eerdere ritwinnaar en Lotto Soudal-renner Marczynski.

De samenwerking vooraan zat goed en de voorsprong liep op tot 8 minuten. Duval kwam in een afdaling ten val, even later ging kersverse aanwinst van Patrick Lefevere Michael Morkov er vandoor. De Deen reed een handvol seconden bij elkaar, maar werd opnieuw opgeraapt met de slotklim in zicht. Al volgde er daarna nog een afdaling.

Marczynski met zijn tweede

Op die slotklim versplinterde de kopgroep. Marczynski trok op iets meer dan 4 kilometer van de top vol door. En ook in de groep der favorieten bleef het niet kalm, want daar konden Roche en Contador de benen niet stilhouden. Marczynski verzilverde zijn solo inspanning en mocht voor de tweede keer in deze Vuelta de handen in de lucht steken.

Pech voor Froome

Maar het was daarachter dat het spektakel zich afspeelde. Froome kende mechanische pech in de afdaling, Nieve en Poels wachtten hem op om hem terug te brengen. Ondertussen was Contador met Theuns aan een koppeltijdrit bezig om tijd terug te winnen.

Theuns werkte zich helemaal uit de naad voor Contador, maar liet zijn kopman op 2,5 kilometer van de finish solo gaan. Contador pakte een klein minuutje op Froome. De kopman van Sky kon de schade beperken op Nibali en de andere favorieten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties