BAM! Daar is de vijfde ritzege van Quick-Step Floors in de Ronde van Spanje!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
BAM! Daar is de vijfde ritzege van Quick-Step Floors in de Ronde van Spanje!
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De dertiende rit in de Ronde van Spanje is (eindelijk) nog eens op een sprint uitgedraaid. En het werd opnieuw een zege voor Quick-Step Floors, want groene trui Matteo Trentin vervolledigde zijn hattrick. De teller van Quick-Step staat nu al op vijf stuks in deze Vuelta.

De 13e etappe was eindelijk nog eens een kans voor de sprinters, maar dat belette Thomas De Gendt (Lotto Soudal) er niet van om mee in de ontsnapping te gaan. Hij kreeg het gezelschap van de Fransmannen Courteille en Gougeard, bergtrui Villella en BMC-renner De Marchi.

Villella bleef wel niet lang vooraan, want na het sprokkelen van de nodige bergpunten liet hij zich uitzakken naar het peloton. In de finale lieten De Gendt en De Marchi hun twee andere metgezellen achter. Maar het was al snel duidelijk dat de vluchters niet tot het einde zouden standhouden.

Trentin perfect afgezet

De Italiaan werd als laatste ingerekend door de sprintersploegen - of wat daar nog van overschoot - en het werd een sprint. Lampaert en Alaphilippe zetten Trentin in een ideale positie af en die sprintte met sprekend gemak naar zijn derde zege in deze Vuelta.

Sky-renner Gianni Moscon werd knap tweede, Soran Kragh Andersen (Sunweb) legde beslag op de derde plek. De rode trui van Chris Froome kwam niet in de problemen. De enige verandering in de top vijf was de switch tussen Wilco Kelderman en David De La Cruz. Die laatste liet zich verrassen en verloor kostbare seconden in de listige finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties