Landgenoot van goudwaarde voor Contador: "Nog niet vaak zoveel pijn gehad in mijn benen de laatste jaren"

Redactie
| 0 reacties
Landgenoot van goudwaarde voor Contador: "Nog niet vaak zoveel pijn gehad in mijn benen de laatste jaren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vroege vluchter Edward Theuns bleek nog van goudwaarde voor Alberto Contador. De sprinter wachtte zijn kopman op boven op de slotklim en haalde nog eens alle kastanjes uit het vuur voor 'El Pistolero'.

Contador pakte kostbare tijd terug op de concurrentie en mocht onze landgenoot Edward Theuns ook wel dankbaar zijn. Een slim plannetje van Trek-Segafredo of louter toeval? "We hadden vooraf gezegd dat het niet slecht zou zijn als we iemand in de vlucht zouden krijgen", opent Theuns bij Sporza.

Ritzege

Theuns moest lossen op de slotklim en dat kwam handig van pas. "Eerst dacht ik voor de ritzege te kunnen gaan, maar op die laatste klim voelde ik al vlug dat ze te snel gingen. Dan hoorde ik dat Alberto gedemarreerd had in het peloton. Ik dacht: hij mag niet bij mij zijn voor de top van de klim. Maar uiteindelijk hebben we op de top 3 of 4 minuten stilgestaan om hem op te wachten", klinkt het.

"Dan hebben we ons vol in de afdaling gesmeten. Er waren nog een paar pittige kuitenbijters bij waar ik mijn tenen moest uitkuisen om bij hem te blijven. Ik heb nog niet vaak zoveel pijn gehad in mijn benen de laatste jaren, ik heb alles gegeven om hem zoveel mogelijk te kunnen helpen", besluit Theuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties