Quick-Step Floors domineert in Grote Rondes: "Dit zie je niet elke dag"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Quick-Step Floors domineert in Grote Rondes: "Dit zie je niet elke dag"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors boekte al een vijfde ritzege in deze Ronde van Spanje, de vijftiende zege van de Belgische ploeg in een Grote Ronde dit seizoen. Met dank aan Matteo Trentin, die zijn hattrick vervolledigde.

"Om heel eerlijk te zijn: dit was geen aankomst die mij echt lag", bekende Trentin na afloop. "Wat we voorgeschoteld kregen, was veel anders en zwaarder dan in het roadbook vermeld stond. Maar de jongens hebben opnieuw fantastisch werk verricht. De ontsnappingen werden gecontroleerd en er werd een hard tempo gereden in de finale."

Lampaert en daarna Alaphilippe brachten de Italiaan in een ideale positie. "Als je zo'n geweldige ploeg aan je zijde hebt die zich volledig geeft, dan moet je wel winnen. Ik ben blij dat ik de klus kon afmaken", aldus Trentin.

15e zege

Trentin is overigens de eerste Italiaan die voor het eerst in tien jaar minstens drie ritten wint in de Vuelta. "Ik kwam naar de Vuelta met vertrouwen, maar deze overwinngen had ik niet verwacht. Je ziet niet elke dag een ploeg die 15 ritten in Grote Rondes op één seizoen wint. Het is geweldig wat we dit seizoen al gepresteerd hebben. En deze wedstrijd is nog lang niet over", besluit Trentin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties