Kittel is duidelijk: "Neen, ik ben niet boos op Lefevere"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Kittel is duidelijk: "Neen, ik ben niet boos op Lefevere"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Marcel Kittel maakt bij Quick-Step Floors één van de beste periodes uit zijn carrière mee, maar toch besloot hij om andere oorden op te zoeken na dit seizoen. Hij geeft tekst en uitleg.

Hij wil immers niet dat er strijd komt tussen hem en Gaviria voor wie waar zijn gang mag gaan. "Patrick Lefevere is een topmanager, hij denkt in het belang van het team. En terecht. Maar ik wou niet in een situatie komen waar er in bepaalde koersen moest gekozen worden tussen Gaviria en mij."

Geen negatief afscheid

"Het zou jammer zijn dat zo'n mooie periode op een negatieve noot zou eindigen. Vandaar dat ik besliste om naar Katusha te gaan. Ik wil zonder zorgen mijn eigen gang kunnen gaan. Ik ben zeker dat ik mijn koersen zal kunnen rijden", ging hij verder in Het Nieuwsblad.

“Volgend jaar geven we Kittel op zijn donder", luidde het antwoord van Lefevere. "Dat is typisch Patrick. Ik ben niet boos op hem, hoor. Zelfs niet een klein beetje. Hij krijgt van mij wel nog een afscheidscadeau. Maar het wordt volgend jaar inderdaad anders."

We blijven maar winnen

Hij houdt alleen maar goeie herinneringen over aan Quick-Step Floors. "De teamgeest hier is uniek, met zoveel fantastische renners die elkaar motiveren. Ik heb net een sms gestuurd naar Matteo Trentin, we blijven maar winnen."

"Wat we als team in die twee jaar gepresteerd hebben, is fantastisch. Ik ben zo fier dat ik daar deel heb mogen van uitmaken en dat ik daar een belangrijke figuur in was. Ik won acht ritten in de grote rondes. Ik heb het team veel gegeven, maar heb ook veel gekregen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties