Colombiaans supertalent boekt op knappe wijze zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Colombiaans supertalent boekt op knappe wijze zijn tweede ritzege in de Ronde van Spanje

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De korte maar zware Vuelta-rit met de slotklim van maar liefst 30 kilometer lang is gewonnen door Miguel Angel Lopez. De Astana-renner kwam solo aan en boekte zijn tweede ritzege in deze Vuelta.

De Belgen hadden er zin in in de zware bergrit op zondag. Drie landgenoten zaten mee in de ontsnapping van de dag. Edward Theuns, Tom Van Asbroeck en Sander Armée kregen het gezelschap van onder meer drievoudige ritwinnaar Matteo Trentin.

Armée voelde zich goed en ging solo door. Ondertussen ging in de groep van de favorieten ook Steven Kruijswijk met Adam Yates en Romain Bardet in de aanval. Op de slotklim kwam ook Alberto Contador met latere winnaar Miguel Angel Lopez aansluiten.

Lopez solo

In de laatste kilometers liet de Colombiaan van Astana zijn metgezellen achter en ging hij solo op zoek naar ritwinst. HIj ging nog op en over eenzame leider Yates, die helemaal parkeerde, en pakte de ritzege. Zijn tweede al in deze Vuelta. Ilnur Zakarin werd tweede, de Nederlander Wilco Kelderman verbaasde opnieuw met een derde plek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties