Patrick Lefevere legt uit wat zijn 'geheim recept' is voor het succes van Mapei en Quick-Step

Redactie
| 0 reacties
Patrick Lefevere legt uit wat zijn 'geheim recept' is voor het succes van Mapei en Quick-Step

Quick-Step Floors stapelt net als vorig jaar de successen op in de koers. De man achter het succes van de wielerploeg is natuurlijk Patrick Lefevere. Hij heeft het onder meer over zijn 'geheim recept'.

Het was een moeilijk jaar voor Quick-Step Floors, want Lefevere is nog niet zo lang rond met alle sponsors om het voortbestaan van de ploeg te garanderen. "Mijn schuld: ik heb alle contracten laten aflopen, van sponsors én renners", opent Lefevere in De Zondag.

"Of dat mentaal niet zwaar is? Mentaal valt dat goed mee. Ik heb de gave om kalmer te worden en sneller te denken als het spannend wordt. Fysiek is wat anders. Je voelt dat je ouder wordt. Maar ik wil mijn team, en dan zeker die 45 werknemers die als familie zijn, niet in de steek laten", aldus de ploegmanager.

"Vandaag de beste zijn is geen garantie voor morgen"

Lefevere heeft al jarenlang succes gekend met eerst Mapei en daarna zijn Quick-Step team. Wat is zijn geheim recept? "Ik heb vaak mijn buikgevoel gevolgd. Ik denk te mogen stellen dat ik inzicht heb in de koers. Dat was als renner al mijn grote kwaliteit. Maar is dat een geheim recept?"

"Ik heb gedurfd, dat ook. Ik was de eerste die met veel nationaliteiten werkte. Ik was de eerste die een sprinttrein opzette. Ik was de eerste die inzette op het klassieke werk én het rondewerk. Wat ook heel belangrijk is: val nooit in slaap. Vandaag de beste zijn is geen garantie voor morgen", is hij duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties