Alberto Contador bezorgt zichzelf het ultieme afscheidscadeau in deze Ronde van Spanje

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Alberto Contador bezorgt zichzelf het ultieme afscheidscadeau in deze Ronde van Spanje

De voorlaatste rit in de Ronde van Spanje is gewonnen door niemand minder dan Alberto Contador. De man die na deze Vuelta afscheid neemt van de koers, bleef nipt Wout Poels en Chris Froome voor op de moordende Angliru.

18 renners gingen in de voorlaatste rit op zoek naar succes. Daarbij onder meer Romain Bardet, Julian Alaphilippe, Nicolas Roche, Rui Costa en Simon en Adam Yates. Maar met dank aan de troepen van Alberto Contador, die uit was op ritwinst in zijn voorlaatste wedstrijddag, werd het verschil tussen het peloton en de vluchters nooit echt groot.

In de afdaling van de Cordal ging Contador samen met zijn ploegmaat Pantano op pad. Contador schudde enkele keren aan de boom en uiteindelijk was het Soler die als laatste nog even kon volgen. Maar op de slotklim naar de zware Angliru ging Contador solo.

Contador met huzarenstukje

De Spanjaard had een voorsprong van ruim een minuut op de favorieten met daarbij rode trui Chris Froome. Wout Poels deed opnieuw prima werk voor zijn kopman en knabbelde aan de voorsprong die al snel onder de minuut slonk.

Maar Contador hield goed stand en boekte op de voorlaatste dag van zijn profcarrière nog een indrukwekkende zege. Froome kwam met een smile over de streep en is dan weer zo goed als zeker van eindwinst in de Vuelta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties