Michel Wuyts noemt twee potentiële namen die de stijl van afscheidnemende Alberto Contador kunnen overnemen

Redactie
| 0 reacties
Michel Wuyts noemt twee potentiële namen die de stijl van afscheidnemende Alberto Contador kunnen overnemen

Alberto Contador is sinds vandaag profrenner af. 'El Pistolero' reed met de Vuelta zijn allerlaatste koers ooit en nam in schoonheid afscheid met de ritzege van zaterdag op de Angliru. Michel Wuyts zal Contador missen.

"Alberto Contador zal gemist worden omwille van zijn creativiteit, zijn inventiviteit, zijn losbandig koersen en zijn optreden op de meest onverwachte momenten", aldus Michel Wuyts bij Sporza. "Toeslaan waar niemand dat verwacht, dat heeft hij herhaaldelijk gedaan van 2006 tot nu. Vaak in ploegverband, maar meestal alleen. De strijder alleen met een vermogen van een vlinder bergop. Een artiest."

En hij was nog één van de enigen die dat deed volgens de wielercommentator. "Er zijn weinigen die op die manier begeesterd hebben door én ten aanval te trekken én voorbij de grens te gaan. Duidelijk zichtbaar op de tanden bijtend, de ogen priemend tegen elkaar en zegevierend."

Het wordt dus zoeken naar een opvolger, al laat Wuyts alvast twee namen vallen. "Ik ken zo geen anderen op dit ogenblik. Hij laat een groot gat na. Misschien komt Nibali wel het dichtst in de buurt, want die durft ook wel aan te vallen. En straks kan Lopez eventueel overnemen. Maar je moet daar de kracht voor hebben, de mentale weerbaarheid en de aangeboren klasse. Dat laatste maakt het grote verschil. Die klasse gaan we enorm missen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties