Nieuwe aanwinst van Patrick Lefevere legt uit vanwaar zijn bijnaam 'de zwaan van de piste' komt

Redactie
| 0 reacties
Nieuwe aanwinst van Patrick Lefevere legt uit vanwaar zijn bijnaam 'de zwaan van de piste' komt
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Eén van de jongens waar Quick-Step Floors volgend jaar op rekent in het klassieke voorjaar en om sprinters Fernando Gaviria en Elia Viviani bij te staan, is ongetwijfeld nieuwe aanwinst Michael Morkov. In Denemarken ook wel bekend als 'de zwaan van de piste'.

De 32-jarige Deen kreeg die bijnaam vijf jaar geleden in de Ronde van Frankrijk. "In Denemarken noemen ze mij 'de zwaan van de piste'. De zwaan is in Denemarken een nationaal symbool", legt Morkov uit bij Sporza. "En toen ik 5 jaar geleden in de bolletjestrui reed tijdens de Tour, kreeg ik die bijnaam."

Morkov kijkt al uit naar zijn periode bij Quick-Step Floors. Wat is zijn persoonlijke doel? "Ik wil deel uitmaken van een sterke lead-out bij Quick-Step, in steun van Viviani en Gaviria. En ik hoop ook om een plek te krijgen in de sterke kasseiploeg."

Ronde en Roubaix

Zijn favoriete koersen bevinden zich dan ook in het klassieke voorjaar. "Mijn lievelingswedstrijden zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Voor mij zijn dat de mooiste wedstrijden. Ik hoop dat ik op zijn minst één van die twee wedstrijden mag rijden bij deze sterke ploeg", besluit de Deen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties