"Als Philippe en Greg niet willen samenwerken, moeten ze van elkaar profiteren"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
"Als Philippe en Greg niet willen samenwerken, moeten ze van elkaar profiteren"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert zijn, ook toen ze in hetzelfde team reden, al jarenlang concurrenten. Nu moeten ze op het WK wielrennen samenwerken.

Tom Boonen denkt dat het niet zo'n groot probleem zal vormen. "Philippe was al wereldkampioen, Greg is olympisch kampioen. Geen van de twee komt naar dit WK met het gevoel dat ze een hele carrière moeten goedmaken", aldus Boonen in Het Laatste Nieuws.

"Ze rijden natuurlijk alle twee om te winnen. Als ze elkaar niet willen helpen, dan moeten ze proberen om elkaar te gebruiken en op een efficiënte manier in de finale te geraken. Alle twee weten ze wel hoe ze dat moeten doen."

De Olympische titel heeft bij Greg veel rust gebracht

-Tom Boonen

De opmars van Van Avermaet blijft indrukwekkend. "Ik denk dat Greg de voorbije jaren druk bezig geweest is met het uitbouwen van zijn eigen carrière. Hij heeft altijd geprobeerd om overal te winnen. Om die reden heeft hij veel verloren. Dat is normaal. Als je niet in the picture rijdt, krijg je de vraag niet waarom je zo vaak tweede bent geworden."

"Hij heeft stappen gezet en nu is hij al twee of drie jaar goed genoeg om te scoren in grote wedstrijden. Je moet altijd je eigen weg bewandelen. Bij de een komt het wat sneller dan bij de ander. Zeker zijn olympische titel heeft veel rust gebracht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties