Zdenek Stybar analyseert zijn wegseizoen van 2017 en baalt vooral door dit moment: "Best pijnlijk"

Redactie
| 0 reacties
Zdenek Stybar analyseert zijn wegseizoen van 2017 en baalt vooral door dit moment: "Best pijnlijk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zdenek Stybar liet zich ook in 2017 enkele keren positief opmerken, maar een grote vis zat er (opnieuw) niet in. Toch geeft de Tsjech de moed zeker niet op. Al is hij niet bepaald gelukkig met zijn seizoen.

"Niet echt. Blij dat ik dit shirt veroverde", doelt hij op het Tsjechisch kampioenschap. "Maar voor de rest had ik er meer van verwacht. Vooral die tweede plaats in Parijs-Roubaix was een spijtige zaak. Voor de tweede keer in drie jaar verloor ik nipt in de spurt. Best pijnlijk. Soit, het is wat het is. Ik wil alles eens goed analyseren, samen met mijn coach Tom Steels. En leren uit mijn fouten."

Welke fouten zijn er dan gemaakt door de voormalige wereldkampioen in het veld? "Ik kan ze niet pasklaar definiëren, maar ze zijn er zeker wel geweest. Los van de dosis pech die ik heb gekend. Wat ook speelde: we hielden altijd en overal wel een grote spurttroef achter de hand. Wat mijn eigen winstkansen zowel in het eendagswerk als de rittenkoersen aanzienlijk deed slinken."

Ondertussen heeft Stybar die grote klassieker nog steeds niet beet. Lefevere liet al weten dat hij meer verwacht van de Tsjech. "Terecht. Volgend jaar dan maar. Het moet er nu eindelijk eens van komen. Ik ga er opnieuw keihard voor werken, want ik blíjf geloven dat het kan. Alles moet gewoon een beetje meezitten", besluit hij in HLN.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties