Wielrennen

Na afscheid in schoonheid: "Het zal raar worden om tegen Quick-Step Floors te koersen"

Na afscheid in schoonheid: "Het zal raar worden om tegen Quick-Step Floors te koersen"

Matteo Trentin was ongetwijfeld de man van het najaar met onder meer vier ritzeges in de Ronde van Spanje en winst in Parijs-Tours. Maar de Italiaan neemt afscheid van Quick-Step Floors en gaat bij Orica-Scott aan de slag.

Daar kreeg Trentin de kans om kopman te worden. Iets wat in het voorjaar moeilijk is bij zijn huidige Belgische ploeg. "Ik wilde mijn eigen kans kunnen gaan. Bij Orica kon dat en Patrick heeft me geadviseerd om op hun aanbod in te gaan", aldus Trentin in Het Nieuwsblad.

Trentin is getrouwd met Claudia Morandini, een voormalig topskiester. In de Vuelta van dit jaar vertelde Lefevere haar dat Trentin het moeilijk heeft met het kopmanschap. Enkele uren later won Trentin zijn eerste van vier Vuelta-ritten. "Het is niet dat ik het in mijn broek doe wanneer ik kopman ben", kan de 28-jarige Trentin er nu om lachen.

"Alleen is het moeilijk om je killersinstinct vast te houden als je maar vijf, zes keer per jaar de kans krijgt om kopman te zijn. Nu heb ik dat instinct teruggevonden. Volgend jaar in het voorjaar ga ik dat tonen. Dit jaar was ik telkens op de afspraak in de finale. Nu moet ik het afmaken ook. Maar koersen tégen Quick Step, tégen Phil, Iljo, Niki of Styby, dat wordt heel raar. Voor hen en voor mij", besluit hij.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.