Wielrennen

AG2R-La Mondiale komt met update over Jan Bakelants: 'dringende operatie op vrijdag' na zware valpartij

AG2R-La Mondiale komt met update over Jan Bakelants: 'dringende operatie op vrijdag' na zware valpartij

Jan Bakelants kwam afgelopen zaterdag zwaar ten val in de Ronde van Lombardije. De renner hield er onder meer 7 gebrokken ribben en 2 gebroken ruggenwervels aan over. Bakelants moet vrijdag dringend geopereerd worden.

Bakelants werd na zijn valpartij overgebracht naar het ziekenhuis in Como. Daar werden de breuken aan ribben en de ruggenwervels vastgesteld. Maar daardoor was het onmogelijk om Bakelants meteen naar België te transfereren. Zijn toestand is momenteel stabiel genoeg om hem over te plaatsen naar het Gasthuisberg in Leuven.

Dringende operatie

Bakelants wordt donderdagnamiddag overgebracht en zal er vrijdag geopereerd worden door een specialist. "Jan en zijn familie waren erg geshockeerd door het ongeval en zijn opgelucht dat ze naar België kunnen", klinkt het bij zijn ploeg.

"Jan was erg aangedaan door de vele berichten van steun die hij gekregen heeft, maar momenteel kan hij niet antwoorden op die berichten. De familie vraagt uitdrukkelijk aan iedereen om hun privacy in deze moeilijke periode te respecteren, zodat Jan kan proberen om terug te keren zodat hij zijn carrière kan verderzetten."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.