Wielrennen

Belgische ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen zet er een punt achter: "Na 14 seizoenen tijd voor een nieuwe stap"

Belgische ex-winnaar van Dwars door Vlaanderen zet er een punt achter: "Na 14 seizoenen tijd voor een nieuwe stap"

De Belgische renner Frederik Veuchelen is aan zijn laatste week als profwielrenner bezig. Dinsdag neemt hij afscheid in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen.

"Op dinsdag 17 oktober rijd ik in de Sluitingsprijs Putte-Kapellen mijn laatste koers als profrenner", vertelt de Vlaams-Brabander bij zijn team Wanty-Groupe Gobert. "Wielrennen heeft me veel gegeven, maar na 14 seizoenen is het tijd voor een nieuwe stap. Ik wil graag actief blijven in de sport en het wielrennen."

Veuchelen wil nu iets met zijn studies doen. "Daarom wil ik verder bouwen op mijn studies licentiaat lichamelijk opvoeding aan de Katholieke Universiteit Leuven en mijn praktijkervaring. Momenteel begeleid ik reeds enkele sporters en wielrenners. Ik wil me ook op verschillende gebieden bijscholen, onder andere in sportverzorging."

'Een boek gaat dicht'

"De steun van supporters, familie en vrienden door al die jaren heen heeft me zeer veel deugd gedaan. Het besef dat ze mij ook zullen steunen in de verdere ontwikkeling van mijn loopbaan geeft veel vertrouwen. Ook wil ik de soigneurs, mechaniekers, ploegleiding en verdere staff van de verschillende ploegen waar ik heb mogen rijden bedanken."

"Een boek gaat dicht maar de bladzijden van het volgende boek zijn reeds opengeslagen. We zien elkaar vast weer ergens ‘op de koers’", besluit Veuchelen. Zijn grootste triomf behaalde Veuchelen door Dwars door Vlaanderen te winnen.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.