Wielrennen

Eindelijk voor Lotto Soudal-sprinter: "Ik heb daar bijna twee jaar op moeten wachten, dat maakt het nog meer speciaal"

Eindelijk voor Lotto Soudal-sprinter: "Ik heb daar bijna twee jaar op moeten wachten, dat maakt het nog meer speciaal"

"Eindelijk", moet Moreno Hofland gedacht hebben. Na bijna twee jaar zonder zege kon de sprinter van Lotto Soudal nog eens de handen in de lucht steken. Een overwinning die duidelijk veel deugd deed.

Voor Hofland was het dus ook zijn eerste overwinning bij Lotto Soudal. "Ik ben super blij met deze overwinning, ik heb daar bijna twee jaar op moeten wachten, dus het maakt de winst nog een beetje meer speciaal", vertelt de Nederlander.

"Toen Martin, Meurisse en Budding in de voorlaatste ronde aanvielen heeft de ploeg goed gecontroleerd en Sander Armée en Maxime Monfort hebben de kloof dicht gereden. Wij hadden afgesproken dat ik de sprint zou doen als ik nog bij de eerste groep zou zijn op de top van de laatste beklimming. In de finale werd er nog aangevallen, maar onze ploeg was sterk en daarom was een sprint onvermijdelijk."

Aankomst beetje bergop

Hofland werd perfect afgezet door Van der Sande en maakt het mooi af. "Tosh Van der Sande heeft mij afgezet op 200 meter van de meet. De aankomst lag een beetje bergop en ik ben blij dat ik het heb kunnen afmaken. Het is zeker een overwinning van de hele ploeg vandaag", besluit Hofland.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.