Wielrennen

Nieuwe ploegmaat van Wout Van Aert: "Er waren nog andere aanbiedingen van andere ploegen"

Nieuwe ploegmaat van Wout Van Aert: "Er waren nog andere aanbiedingen van andere ploegen"

Dit seizoen kende hij nog een laatste succesvol seizoen bij de U23 van Lotto Soudal, maar volgend jaar zal de talentvolle hardrijder Senne Leysen voor het eerst van het grote werk proeven. Hij wordt ploegmaat van Wout Van Aert bij Veranda's Willems-Crelan.

De zoon van Lotto Soudal-ploegleider Bart Leysen voelt zich klaar. "Ik voelde dat ik klaar was om de overstap naar de profs te zetten", klinkt het in HLN. "Er waren nog aanbiedingen van andere ploegen. Maar die waren eerder vaag. Na een eerste gesprek met Nick Nuyens, en vooral het vertrouwen dat daaruit vloeide, was ik meteen overtuigd om voor Veranda's Willems-Crélan te tekenen."

Laatste koers gereden

Dinsdag heeft Leysen zijn laatste wedstrijd voor Lotto Soudal gereden in de kermiskoers van Heist-Goor. "Ik heb lang getwijfeld of ik er van start zou gaan. Maar uiteindelijk was het de enige gelegenheid om nog eens een laatste keer samen met enkele vrienden te koersen."

"In mijn hoofd had ik vorige zondag, na Parijs-Tours, reeds afscheid genomen van de beloften. Heist was niet meer dan een plezant onderonsje. Zonder dat ik ook maar met iets rekening moest houden. Het was puur voor de fun."

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.